Spelnyheter » Multi-Tabling i Poker

Multi-Tabling i Poker

Brukar du spela på flera bord samtidigt när du spelar poker online? Oavsett om det gäller en poker turnering eller cash game, så är det mer populärt än någonsin att spela på flera bord samtidigt. Med så många teknologiska funktioner, nya monitorer och videokort så är flera bord ett sätt att möjligtvis öka sina vinster. Särskilt om du spelar cash games. Tom Dwan är förmodligen en av de mest populära multi-bord pokerspelarna i dagens poker. Hevad Khan blev bannad efter att ha spelat 64 bord samtidigt. Sedan sände han in en film och bevisade att han faktiskt gjorde det. Det poker rum han spelade i trodde till en början att han var en bot. Om du vill spela online poker, så har du alltid möjligheten att spela så många bord du vill.

Varför flera bord?
Huvudargumentet för att spela flera bord samtidigt är att det ökar dina vinstmarginaler. Detta för att du helt enkelt spela fler antal händer per timme. Ju fler händer du ser och spelar rätt, desto större är dina chanser att öka dina vinster per timme. Nu utgår jag från att du är en spelare över genomsnittet. Givetvis ändras de förutsättningar som finns angående variansen och de effekter de ger i ditt spel. Det är med andra ord ingen garanti att du kommer tjäna bättre med pengar bara för att du spelar på flera bord samtidigt. Om du håller koll på online poker proffsen och deras statistik så märker du att de kan ha väldigt stora svängningar. Detta gäller särskilt i Omaha poker.

En annan anledning, som för mig förefaller lite konstig är att många pokerspelare verkar bli uttråkade över att spela på endast ett bord. Både professionella pokerspelare och amatör pokerspelare har erkänt att de då och då tycker det är tråkigt att spela poker. Hur det ens är möjligt går bortom mitt förstånd, men det handlar kanske om vissa spelares personligheter. Jag brukar ha det tålamod som krävs i både jobb och andra uppgifter som jag tar mig an. Eftersom jag inte lever mitt liv i 100 km/h, så brukar jag också kunna uppskatta mina dagliga upplevelser. Spelet poker, och i synnerhet online poker brukar dock dra till sig en typ av spelare som kan ha väldigt dåligt tålamod, även när de spelar live poker turneringar.
Det borde egentligen inte vara så svårt att få bort den känslan av uttråkning. Det finns så mycket man måste göra. Man måste studera sina motståndare, leta efter uppvisade händer, hitta bettingmönster och en massa andra saker. Det finns egentligen ingen anledning till varför man som pokerspelare skulle bli uttråkad. Online poker spelas dessutom snabbare och snabbare. Jag antar att det hela i grund och botten handlar om hur mycket förberedelser man lägger ner.

Nackdelarna
Nackdelarna med att spela flera bord är det faktum att de flesta av oss inte kan hålla koll och fokus på fler än 3 till 4 bord på samma gång. Varför? För att när du väl har flera bord öppna än du samtidigt kan se i din på din skärm, så har du helt enkelt inte tid att se allt action på borden. Du reduceras till att bara spela de händer som du är med i. ¨
Ett annat problem med att spela flera bord är att din reaktionstid blir förkortad. Tänk dig att ha 20 till 30 bord öppna och att du har 60 sekunder på dig för varje hand. När du ska spela en hand så är det mycket troligt att du bara har några sekunder på dig. Det här är självfallet inte tillräckligt med tid för att ens snabbt tänka över vad du ska göra med din hand.

Det går uppenbarligen att lyckas bra med multi-tabling alla dagar i veckan. Du behöver bara var smart nog och hitta ett bra sätt att göra det på. Om du vill pröva att spela flera bord, så börja inte med 10 bord direkt. Börja med två eller tre bord och får en känsla för vad som känns bekvämt för dig. Vissa spelare kanske känner att det är OK att spela 10 bord samtidigt, medan andra kanske känner att det räcker med max 6 st. Endast du kan veta var din egen gräns går. Om du känner att det börjar bli för många bord, så måste du direkt skära ner på antalet bord. Det kan verka enkelt, men jag vet många spelare som regelbundet förlorar när de spelar flera bord samtidigt, men som ändå fortsätter att spela på detta vis.
Så var smart och ha koll på dina egna begränsningar.

Poker online Casino Pokerspelaren Ladda ner musik

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap