Spelnyheter » Poker är en sport

Poker är en sport

Det har ända sen poker fick sin plats i rampljuset pågått en debatt huruvida poker ska räknas som en sport eller ej. Många påstår att tur spelar en mycket större roll i poker än vad den faktiskt gör. Andra menar att skicklighet i slutändan är mycket mer avgörande än tur och att spelet därmed handlar om skicklighet. Det finns sanning i båda argumenten och vi ska här titta lite mer noggrant på dessa saker.
Vad är en sport?
Om vi försöker definiera vad en sport egentligen är, så märker vi direkt var de delade åsikterna börjar. Jag inser att man aldrig kan få alla att bli överens om vad en sport faktiskt är, men jag ska göra mitt bästa. Sport anses överlag vara en aktivitet där du tävlar mot ett annat lag eller en annan person. Detta verkar ganska klart. Vi kan nog alla utan större problem komma överens om att poker uppfyller detta kriterium. Vissa skulle mena att sport är en tävling som under själva spelet eller matchen kräver någon form av fysisk prestation. Fotboll, baseboll, basket eller hockey är alla exempel på dessa typer av tävlingar. Alla dessa ”sporter” kräver att du kastar en boll, skjuter en puck eller på något sätt hjälper ditt lag att inom speltidens ramar nå bästa möjliga poäng eller målskörd. Även om poker inte vanligtvis inte spelas som en typisk lagsport, så har detta format förekommit. De flesta pokerspelare anser troligen att en poker turnering eller ett cash game kräver lite eller ingen som helst fysisk prestation. Det betyder dock inte nödvändigtvis att poker inte är en sport.
Tur-faktorn
Tur är givetvis ett element som är närvarande i cash games och poker turneringar. De bästa spelarna i världen kan inte slå turen, men dessa spelare når upprepade gånger finalbord. De lyckas sätta sig i positioner som gör att de tar vinning av sin skicklighet genom att ha tur. Tur, eller varians kan absolut spela en roll i en poker turnerings utkomst. Sedan finns de som menar att poker, oavsett hur bra du spelar bara handlar om tur. De menar att allt i slutändan handlar om hur korten faller. Detta är till viss del sant, men folk som använder detta argument kan aldrig förklara varför samma spelare fortsätter att vinna gång på gång. Tur är ett närvarande element i alla typer av poker. Spel som Omaha, Omaha Hi/Lo, RAZZ, Stud, Stud 8/OB and No Limit online på bwin.com! Texas Hold ’em handlar alla i viss utsträckning om tur.
Poängen som de flesta missar är dock att de flesta andra sporter också innehållet tur. Alla har väl bevittnat tabbar eller misstag i en match? Detta är saker som tränarna eller spelarna inte kan styra förutse eller styra över. Det är samma sak med variansen  i hur korten kommer på brädet i poker när du är en 82% favorit. Så än så länge är poker en sport.
Allmän uppfattning
Pokerspelare kan inte styra över den sista avgörande faktorn. Detta blir då det sätt som allmänheten ser på poker. De flesta som ser poker som en sport gör det för att de helt enkelt kan se World Series of Poker på ESPN varje år. ESPN ses som den ultimata sportkanalen. När man ser heads-ups, känfisturneringar och andra pokerspel på TV så ser man folk bli utslagna precis som i andra sporter. Man ser spelare som vinner och förlorar, precis som i andra sporter. Jag vill ganska bestämt påstå att poker absolut är en sport. Är det verkligen så farligt?
Jag är all in!

Poker online Casino Pokerspelaren Ladda ner musik

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap