Spelnyheter » Zen Poker

Zen Poker

Zen är en slags disciplin inom buddhismen som fokuserar på att kontrollera sitt eget psyke för att kunna nå häpnadsväckande resultat. Zen Poker använder principerna i Zen för att bryta ner ditt pokerspel i beståndsdelar och sen förändra ditt sätt att se på poker. Spelare som Andy Black och många andra proffs använder sig av det systematiska synsättet som Zen Poker förespråkar. Detta ska leda till bra resultat vid pokerbordet.

Zen är i grund och botten konsten att nå lugn och frid genom förståelse och självkontroll. Något som kan vara väldigt användbart för den som lätt tiltar efter en smärtsam förlust. Om du har reagerat negativt och tiltat i poker så kan synsättet från Zen Poker vara något värt att lära sig.

Det händer att pokerspelare ibland tappar verklighetsuppfattningen om hur och varför en viss förlust egentligen uppstod. Istället för att skylla på den slumpmässiga natur som lade det särskilda kortet på den särskilda platsen i kortleken, så tror vissa spelare att det är något större, något mer illvarslande som sker. Vissa tror att deras egna personliga otur gör att de förlorar och att det mer eller mindre är universum som straffar dem för någonting. En del tänker att de helt enkelt inte är värda att vinna på grund av deras förlust.

Det ligger i människans natur att leta efter förklaringar och anledningar till slumpmässiga händelser och ofta känns till och med en ganska bisarr slutsats bättre att erkänna att det bara handlar om kortens slumpmässiga blandning. Många spelare som går all-in som favoriter och bara behöver undvika en kung förväntar sig ändå helt ärligt att de ska förlora. Många av dem ser förvånade ut när de väl vinner handen.

Vidskepliga spelare kan ibland gå väldigt långt i sina försök att undvika förluster. Vissa bär alltid samma kläder, andra har samma rutiner på turneringar och har en rad av konstiga ritualer för sig. Zen Poker är en teknik som erbjuder ett lugn och som dämpar stressen. Det finns även en fördel på en djupare nivå då många pokerspelare ofta är hårt belastade individer med både en mental och fysiskt ohälsosam livsstil.

Alla poker turneringar du deltar i har ett stort förstapris jämfört med din inköpssumma. Alla spelare som deltar kan vinna turneringen. Varenda gång så finns chansen att det kan bli just du och detta gör det givetvis spännande för vilken pokerspelare som helst. Men om du har försökt, låt säga trettio gånger att nå storvinsten och alltid misslyckats så kanske du börjar fundera. Efter en rad smärtsamma förluster och oturliga situationer kanske du blir paranoid och tror att det är något som stoppar dig från att vinna. Detta kan leda till den överdrivna slutsatsen att hela världen är emot dig och detta kan i extrema förhållanden leda att din personlighet förändras.

Zen poker får dig att ta ett steg tillbaka för att kunna förstå varje del av ditt spel. Det bryts ner i beståndsdelar och innehar hela tiden ett realistiskt perspektiv. Istället för att läxa upp dig själv efter jobbiga förluster så lär du dig att uppskatta faktumet att det alltid finns någon annan turnering och att tur är en del av spelet som vi helt enkelt måste acceptera. Men vi ska inte bara acceptera, utan även omfamna turen. För vad som är otur ibland kan ibland bli till tur och göra att det nästa gång är du som vinner.

Tänk dig en serie av bokstäver som “AGHRI WMCOP WOICN OWMEO CMFJR”, hur lång tid skulle de ta att memorera den raden? Försök nu att komma ihåg den här serien av bokstäver: ”Poker players are very cool”. Den har nästan samma antal bokstäver som den hopplockade raden, men vi kommer ihåg den senare för att vi känner igen mönstren från vårt vardagliga språk. Att på detta sätt bryta ner pokern och på så sätt lära sig mer om det kan verkligen hjälpa dig och Zen Poker lär dig hur du ska göra det.

Den populära boken ”Zen and the Art of Poker” av Larry Phillips lär dig att hålla bort känslor när det kommer till poker. Den hjälper dig att komma över jobbiga förluster och att överkomma rädsla både för att vinna och förlora. Den ger dig ett sunt och hälsosamt perspektiv till poker som eliminerar många av de stressmoment som brukar finns involverade. Om du påverkas kraftigt av stora förluster eller även vinster, så kan den här boken hjälpa dig att hitta en balans. Jag kan rekommendera den här boken som ett bra tillskott i ditt pokerbibliotek eftersom det är någonting annorlunda och kan vara till stor nytta för en spelare som vill lära sig spelet. Spelare som till exempel Phil Ivey har ett stort övertag över sina motståndare på grund av sin lugna och behärskade inställning till poker.

Poker online Casino Pokerspelaren Ladda ner musik

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap