Spelnyheter » Poker Bankroll Management

Poker Bankroll Management

Det finns många sätt att hantera en bankrulle i poker. Det viktigaste är dock att om du vill ha poker som en seriös inkomstkälla, så måste du ta hand om din bankrulle riktigt ordentligt. Det finns inga direkt bestämda regler angående hur man sköter sin bankrulle, så länge du alltid ser till att minimera riskerna. Jag har hört folk fråga om hur många inköp man gör på en särskild nivå för att undvika att gå minus och bli pank.

Som med de flesta sakerna i poker så är svaret inte givet. Mycket beror på vilken typ av edge du har, men också på hur aggressiv din spelstil är och på hur spelet i sig självt är. I mer tighta matcher kanske du klarar dig med så lite som 20 inköp! Jag har faktiskt pratat med en hel del spelare vars värsta nedgång har varit 10 inköp på no-limit Texas Hold’em.

Om du t.ex. spelar på low stakes-nivå i NL50-spel med svaga och tighta spelare, så kanske du aldrig behöver mer än 10 inköp! Detta beror ju dock givetvis inte bara på dina motståndare, utan är även en kombination av din egen skicklighet och hur aggressiv och risktagande du är i ditt spel. Ju mer varians som är inblandat desto större bankrulle kommer du att behöva.

Om du t.ex. konstant bluffar genom att check-raisa med draghänder, så kommer du ha större svängningar. Detta för att du helt enkelt får potten att närmast eskalera i lägen då dina motståndare inte alltid kommer att ge vika för det tryck du sätter på dom. De generella riktlinjerna när du spelar poker på låga nivåer är dock oftast runt 20 inköp.

Dessa siffror stiger hur som helst när du ökar i nivåer, då spelet ändå blir mer aggressivt. Jag har tidigare använt ett strikt bankrulle-system för att flytta upp eller ner i nivåer beroende på hur mycket jag vann eller förlorade. Låt mig förklara hur detta fungerade.

Vi säger att jag började på NL50 med $500, vilket är 10 inköp! Om jag förlorade $250 (5 inköp) så gick jag ner till NL25 där jag hade samma 10 inköp igen. Detta stoppade mig från att hopplösta fortsätta spela under bankrulle på NL50.

På detta sätt undviker du också att förlora alla dina pengar på en nivå som helt enkelt är för svår för dig. Det är likadant åt andra hållet. Om mina $500 växte till $1000 så flyttade jag upp till NL100 där jag hade 10 inköp igen. Om det visade sig vara för svårt, så att jag förlorade och gick tillbaka ner till $500 igen, så gick jag också tillbaka ner till NL50.

Om du gör på detta viset så försäkrar du dig om nästan aldrig bli pank. Dessutom ger du dig själv en bra chans till röra dig uppåt i nivåerna! Jag vet spelare som har gått från att spela NL50 till NL600 på en och samma månad. Det troligen lite väl snabbt dock, då att ha en bra storlek på bankrullen inte är det enda som räknas när man flyttar upp i nivåer.

Du kommer att möta spelare som är mycket bättre och har mycket bättre teknik. De kommer ha bättre tankesätt och bättre pokerfilosofi på alla områden. Många härdas och lär sig mycket genom att spela tiotusenstals händer på dessa nivåer. De använder spårningsprogram som Poker Office eller något liknande. Så du har en hel del lärdom att ta in först och det kommer att ta tid.

Att flytta upp och ner i nivåer är dock det bästa försvaret mot att gå bankrutt. Vanlig bankroll management eller bristen på det kan vara skillnaden på en bra eller dålig spelare.

Poker online Casino Pokerspelaren Ladda ner musik

© 2007 ComputerGame.se Om Computergame.se Sitemap